Kirje 142: Toukokuu 2024

Uusi palveluseurakunta Sumotossa

Sunnuntaina saimme osallistua pienen vauvan kastejuhlaan Shioya-kitan seurakunnassa. Oli suuri ilo saada toivottaa tämä lapsi Jumalan perheväkeen. Meitä ilahduttivat myös perhemessun raikkaat laulut ja eri-ikäisten lasten äänet. Vauvan vanhemmat olivat kutsuneet mukaan useita ei-kristittyjä ystäviään, jotka olivat varmaan ensi kertaa kastejuhlassa. On todella tärkeää, että aivan uusia ihmisiä voi olla kutsumassa kirkkoon ja Jumalan Sanan kuuloon. Pastori Matsumura piti todella selkeän ja kutsuvan saarnan tuhlaajapojasta. Taivaan Isä rakastaa jokaista ihmistä ja kaivaten odottaa meitä yhteyteensä.

Shioya-kitasta ajoimme vielä naapurisaarelle iltapäiväjumalanpalvelukseen Awajin kirkolle. Kuukausittainen saarna- ja säestysvuoromme toteutui nyt toista kertaa. Pistimme ennen jumalanpalvelusta pidettävien kirkkokahvien aikana pienet kuoroharjoitukset pystyyn, niin saimme Kristuksen taivaaseen astumisen kunniaksi ylistysvirren esitettäväksi itse jumalanpalveluksessa.

Edellisenä päivänä vierailimme Kita-Suzurandain seurakuntalaisen kotona surullisissa merkeissä. Hänen aviomiehensä oli kuollut päivää aikaisemmin. 21-vuotiaana kastetulla miehellä tuli vakava aivoverenvuoto 56-vuotiaana ja 11 vuotta hän oli ollut vuoteenomana ilman liikkumis- ja kommunikoitikykyä. Vaimo rakkaudella hoiti häntä kaikki nämä vuodet kotona. Olimme jokin aikaa sitten käymässä hänen luonaan ja tuttuja virsiä laulaessamme mies selvästi reagoi ja silmät aukenivat. Se tuntui silloin pieneltä Taivas-hetkeltä. Nyt hänen aikansa oli tullut mennä Jeesuksen luo. Vainajan vieressä yhdessä rukoilimme ja kiitimme hänen elämästään. Tiistaina olivat kauniit hautajaiset. “Minulle elämä on Kristus ja kuolema on voitto.” Fil. 1:21 (AP)

[… jatkuu … pdf-tiedosto]

touko2024-1
touko2024-2

PDF-muotoinen kirjeemme on luettavissa ja tulostettavissa tästä linkistä!