Kirje 101: Maaliskuu 2020

 Onko sinulla ketään rakasta ihmistä? 

 Nishinomiyan seurakunnan vuoden teema on: “Olemme Jumalan perhettä – kutsutaan rakkaitamme mukaan!” Eräs seurakuntalainen totesi, ettei hänellä ole ketään rakasta ihmistä. Tämä kirvoitti meitä miettimään, ketkä ovat rakkaita ihmisiä itse kullekin. Tietysti ajatellaan helposti puolisoa, perhettä tai läheisiä ystäviä. Lopulta kuitenkin tuli selväksi, että jokainen lähimmäisemme on se rakas, jolle toivoisimme parasta asiaa maailmassa: Jumalan armoa, pelastusta Jeesuksessa ja sen tuomaa sielunrauhaa. Ja kuka on sitten minulle lähimmäinen, käy toki selväksi Jeesuksen opetuksista. 

 Pohdiskelimme, miksi toivomme ylipäätänsä näiden rakkaiden löytävän Jeesuksen. Emme ole kutsumassa heitä mukavaan yhdessäoloon tai onnellisen elämän saavuttamisen niksit -kokouksiin. Työtoverimme, japanilainen pastori Hirono jakoi joitakin asioita, jotka hän on itse huomannut saaneensa ottaa vastaan kristityksi tultuaan: 

 1. Sai vapautuksen syyllisyydestä ja menneisyyden taakoista. 

2. Ei tarvitse enää pelätä monia taikauskoon liittyviä asioita, jotka ennen sitoivat häntä. 

3. Ei tarvitse murehtia turhaan, vaan voi päivä kerrallaan elää Jumalan hyvässä johdatuksessa. 

4. Ei tarvitse vertailla itseään muihin, koska tietää oman todellisen arvonsa Jumalan silmissä. 

5. Elämän tarkoitus on nyt löytynyt. (Varsinkin kysymys: “Miksi elän?” murehdutti nuorta Hironoa aikoinaan pitkään.) 

6. Tulevaisuuden toivo, Jumalan valmistama tie on edessä. Lopulta kaikki on hyvin. 

7. Kärsimyksestä löytyy tie ulos, Jumalan avulla. 

[… jatkuu …]

maalis2020-1
maalis2020-2

PDF-muotoinen kirjeemme on luettavissa ja tulostettavissa tästä linkistä!